Ιστολόγιο - Νέα

Θεοφάνια με την Εύξεινο Λέσχη σε Σόφια και Φιλιππούπολη

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» διοργανώνει από τις 4 έως τις 7 Ιανουαρίου 2024, εκδρομή στη Σόφια και την Φιλιππούπολη, για τα μέλη και τους φίλους του σωματείου.

Εκτός του εορτασμού των Θεοφανίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε μνημεία πολιτιστικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος στις δύο αυτές πόλεις της γειτονικής χώρας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (έως τις 17 Δεκεμβρίου) στα τηλέφωνα 2332022577 και 6972020962.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα Πέμπτη 04/01/24: Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τη Νάουσα. Διέλευση των συνόρων του Προμαχώνα. Θα κάνουμε μια στάση στο Πετρίτσι όπου θα μας δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθούμε την αγορά της. Άφιξη στη Σόφια την πρωτεύουσα της γειτονικής μας Βουλγαρίας. Είναι μια από τις πιο παλιές πόλεις της Ευρώπης που έχει συνδυάσει αρμονικά τις κουλτούρες των διαφορετικών λαών που πέρασαν από εκεί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Παρασκευή 05/01/24: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη που είναι σκαρφαλωμένη πάνω σε τρείς λόφους, είναι διατηρητέα και τα κτίρια της είναι χαρακτηριστικά της βουλγαρικής αναγέννησης. Η ελληνική παρουσία είναι έντονη σε κάθε γωνία και όχι μόνο λόγω του ιδρυτή της πόλης του Φιλίππου Β΄ του Μακεδόνα. Εδώ υπάρχει το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου σε ένα εντυπωσιακό αρχοντικό, το σπίτι του Λαμαρτίνου, ο Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Γεύμα εξ ιδίων και ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στη Σόφια το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Σαββάτο 06/01/24 : Πρωινό στο ξενοδοχείο και αρχίζουμε την ξενάγησή μας στην πόλη της Σόφιας. Θα παρακολουθήσουμε τα Θεοφάνια στη Σόφια. Ένας από τους βασικότερους σταθμούς μας θα είναι ο καθεδρικός ναός του Αλεξάντερ Νιέφκσι. Ένας πολυφωτογραφημένος ναός με χρυσούς και χάλκινους τρούλους. Άλλα αξιοθέατα είναι η Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη που φωτίζεται από αέναη φλόγα, το Κοινοβούλιο, η Ρώσικη εκκλησία, το εθνικό θέατρο “Ιβάν Βαζώφ” με την μαρμάρινη πρόσοψη που θυμίζει αρχαίο ελληνικό κτήριο. Γεύμα εξ ιδίων και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Κυριακή 07/01/24: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Θα κάνουμε μια στάση στο Σαντάνκσι για βόλτα στην αγορά της πόλης και γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε περνώντας τους απαραίτητους ελέγχους των συνόρων. Άφιξη το βράδυ στην Νάουσα έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

  

Περιλαμβάνει:

Μεταφορά με σύγχρονο υπερυψωμένο πούλμαν

3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Σόφια 4*

3 πρωινά στο ξενοδοχείο

Επίσημο ξεναγό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Ασφάλεια  Αστικής Ευθύνης

Φόρο διαμονής

Copyright © 2023 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση